domingo, 20 de mayo de 2012

CARTA OBERTA DE SANDRO ROSELL AMB MOTIU DEL 20è ANIVERSARI DE WEMBLEY 1992


Benvolguts socis i aficionats del FC Barcelona,

Avui és un dia que val la pena mirar enrere per recordar una de les dates que està escrita amb lletres d'or a la nostra història. Avui es compleixen vint anys d'aquell 20 de maig de 1992 en què el nostre Club va assolir la seva primera Copa d'Europa i va començar a construir un futur que, en el present dels nostres dies, ha esdevingut l'etapa esportiva més gloriosa dels seus gairebé 113 anys d'existència.



Avui, com us dic, és un dia perquè expliquem als més petits el que va significar aquell triomf al vell estadi de Wembley davant la Sampdoria. Com en el minut 111 de la pròrroga es va acomplir un somni llargament perseguit per moltes generacions de barcelonistes. En aquell minut màgic d'aquell 20 de maig del 92, en el triangle que van formar davant la frontal de l'àrea Stòixkov, Bakero i Koeman, es va concentrar tota la fe de milers i milers de culers. El barcelonisme va aguantar la respiració davant aquella falta indirecta i la cama dreta de l'holandès va colpejar amb tota la força i intenció per fer realitat un instant inoblidable que tots hem retingut a la nostra retina i al nostre cor.

Un esclat d'alegria desbordant, salts, abraçades i llàgrimes de felicitat compartida, un moment que hem de mantenir viu per sempre, que hem de recordar i tornar a reviure perquè va fer justícia amb la història del nostre Club i va posar el seu nom entre els grans d'Europa.

Enrere quedaven enterrades les doloroses decepcions de Berna i Sevilla i el fantasma que ens va perseguir fins aquell 20 de maig de 1992, l'any que el Barça, Barcelona i Catalunya es van guanyar el respecte i l'admiració de tot el món. Hem de recordar i hem d'agrair a tots els que van fer possible que la història blaugrana comencés a canviar i a saldar els seus deutes. Al president Josep Lluís Núñez i a la seva junta directiva, i en especial als herois que van portar la Copa a casa nostra, començant per Johan Cruyff i Carles Rexach, els pares d'aquell Dream Team que va sembrar la llavor que amb els anys ha construït el millor Barça que es recorda de la mà de Josep Guardiola, un dels jugadors que va participar directament d'aquell èxit sense precedents.

Aquell equip va ser pioner en la consolidació d'un model de joc que avui en dia esdevé una referència arreu. Aquell equip ens va mostrar el camí a seguir, l'ADN Barça que es pot reconèixer en qualsevol dels jugadors del nostre planter. L'esperit que ens fa singulars, únics, i que ens fa sentir tan orgullosos.

Després van venir la Champions de París, Roma i Londres, al nou Wembley, i la història del Barça a poc a poc es va posar a l'altura de la grandesa del nostre club i del nostre país. Estem convençuts que en vindran més... Però avui és el dia de recordar i tornar a reviure el 20 de maig del 92 i aquell màgic minut 111.

Cap culer ha oblidat on i amb qui va compartir l'experiència d'aquell dia. Expliqueu als més joves com ho vau viure i què vau sentir. Recordar-ho és el millor tribut que podem fer a aquell llegat. Expliqueu als vostres fills, acostumats a viure només en la bonança dels èxits, que per aconseguir-los i assaborir-los cal patir decepcions, però que, amb la feina ben feta i sense perdre mai la fe i la perseverança, al final arriben els moments de felicitat com els que ells han viscut i les generacions anteriors vam començar a viure avui fa vint anys.

Visca el Barça i visca Catalunya!

Sandro Rosell i Feliu

President del FC Barcelona

Barcelona, 20 de maig del 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario